Nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws

AgriFriends steunt campagne 'Geefboerentoekomst.nl'

In augustus 2022 is er door diverse organisaties - die de agrarische sector een warm hart toedragen - een publiekscampagne gestart onder de naam 'Geef boeren toekomst'.
Lees meer >

Terugblik op AgriFriends Boer-Burger-Brunch

PSV-supporters en boeren brunchen op de middenstip Met een brunch op de middenstip van het PSV-stadion biedt agrifood-platform AgriFriends 50 PSV-supporters de gelegenheid om in gesprek te gaan met 50 boeren en tuinders uit Zuid Nederland. Boeren en tuinders die zich dagelijks inzetten voor onze voedselproductie. Bijna 400 PSV-supporters meldden zich aan voor het event, waarvan er 50 werden ingeloot. Samen met 50 boeren en de winnaar van één van de ‘gouden eieren’ uit de paasfoodbox-actie eerder dit jaar, zijn zij te gast in het PSV-stadion. Met de brunch op deze unieke locatie hoopt AgriFriends het gesprek tussen boeren en burgers over voedselproductie te faciliteren en het wederzijdse begrip te vergroten.
Lees meer >

Wie gun jij een gratis foodbox? (actie is inmiddels niet meer actief)

AgriFriends biedt PSV-supporters en overige geïnteresseerden de gelegenheid om een heerlijke foodbox gevuld met Nederlandse paasproducten van eigen bodem te schenken aan iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken.
Lees meer >

AgriFriends langer verbonden aan PSV

AgriFriends blijft zeker tot medio 2024 verbonden aan PSV. Het initiatief van bedrijven uit de Agrifoodsector heeft de samenwerking met de club verlengd.
Lees meer >

Overlijden AgriFriends partner Ton van Genugten

Afgelopen vrijdag hebben wij met groot ongeloof het nieuws vernomen dat AgriFriends partner Ton van Genugten op 38-jarige leeftijd met een noodlottig ongeval tijdens werkzaamheden is overleden.
Lees meer >

Nederlands varkensvlees: van boer tot bord duurzaam en veelzijdig

Varkensvlees is een veelzijdige smaakmaker en rijk aan vitamines. Mager, onbewerkt varkensvlees staat in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en past in een verantwoord voedingspatroon. Daarnaast is het ook nog eens bijzonder smakelijk en veelzijdig. Om lekker, gezond en veilig voedsel op het bord van de consument te krijgen, werken boeren iedere dag met passie voor hun vak, zorg voor hun dieren en aandacht voor de omgeving. Zo is het varkensfiletlapje op jouw bord een duurzaam, lekker en gezond stukje vlees.
Lees meer >

Nederlands Fruit, supergezond en internationale topkwaliteit!

Fruit staat in de bekende ‘Schijf van Vijf’ en is erg gezond. Fruit levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen en is dan ook goed voor je gezondheid. Redenen genoeg om voldoende fruit te eten dus!
Lees meer >

100 foodboxen voor de Voedselbank

Afgelopen week overhandigden we samen met PSV 100 foodboxen, gevuld met voedsel van boeren en tuinders uit de regio, aan Voedselbank Eindhoven. Met onze ambitie Eerlijk eten voor iedereen maken we ons sterk voor mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. De foodbox is één van de acties die we inzetten om boeren en burgers dichter bij elkaar te brengen. 
Lees meer >

Met PSV supporters naar de boerderij

Om onze actie ‘Boer voor één dag’ bij veel mensen onder de aandacht te brengen hebben we een leuk filmpje gemaakt op het melkveebedrijf van boer Harold en boerin Jacqueline in Oirlo. Ook waren er drie enthousiaste PSV-supporters aanwezig.
Lees meer >

Boer voor één dag

Beleef het leven op de boerderij. AgriFriends biedt enkele trouwe PSV supporters de kans om zich voor één dag boer te voelen op een echte boerderij.
Lees meer >