Nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws

Boeren en Burgers eensgezind aan tafel

Op woensdag 17 mei organiseerde Stichting AgriFriends een Boer-Buurt-BBQ voor bewoners van de Ceres in Veldhoven. De barbecue met producten van eigen bodem ging van start met een symbolische blokkade. AgriFriends kijkt terug op een succesvolle barbecue waarbij de gesprekken tussen boer en burger met veel enthousiasme in alle openheid werden gevoerd.
Lees meer >

Winnaar Boer Buurt BBQ bekend!

De afgelopen weken hebben ruim 100 verschillende straten en buurten zich aangemeld om de felbegeerde Boer Buurt BBQ te winnen. AgriFriends is zéér tevreden met het grote animo voor deze bijzondere actie.
Lees meer >

AgriFriends verwelkomt Global Food Group als nieuwe partner

AgriFriends is het jaar goed begonnen met een uitbreiding van haar partnergroep. Global Food Group uit Weert zal ons collectief met ingang van 2023 komen versterken. Samen zullen we de kloof tussen boeren en burgers verder verkleinen. Want boeren kunnen niet zonder burgers en vice versa.
Lees meer >

Kerstinspiratie: 6 heerlijke recepten voor de feestdagen!

Heeft u nog geen idee wat je wilt koken voor de feestdagen? Dan hebben wij een paar lekere recepten op een rijtje gezet.
Lees meer >

AgriFriends steunt campagne 'Geefboerentoekomst.nl'

In augustus 2022 is er door diverse organisaties - die de agrarische sector een warm hart toedragen - een publiekscampagne gestart onder de naam 'Geef boeren toekomst'.
Lees meer >

Terugblik op AgriFriends Boer-Burger-Brunch

PSV-supporters en boeren brunchen op de middenstip Met een brunch op de middenstip van het PSV-stadion biedt agrifood-platform AgriFriends 50 PSV-supporters de gelegenheid om in gesprek te gaan met 50 boeren en tuinders uit Zuid Nederland. Boeren en tuinders die zich dagelijks inzetten voor onze voedselproductie. Bijna 400 PSV-supporters meldden zich aan voor het event, waarvan er 50 werden ingeloot. Samen met 50 boeren en de winnaar van één van de ‘gouden eieren’ uit de paasfoodbox-actie eerder dit jaar, zijn zij te gast in het PSV-stadion. Met de brunch op deze unieke locatie hoopt AgriFriends het gesprek tussen boeren en burgers over voedselproductie te faciliteren en het wederzijdse begrip te vergroten.
Lees meer >

Wie gun jij een gratis foodbox? (actie is inmiddels niet meer actief)

AgriFriends biedt PSV-supporters en overige geïnteresseerden de gelegenheid om een heerlijke foodbox gevuld met Nederlandse paasproducten van eigen bodem te schenken aan iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken.
Lees meer >

AgriFriends langer verbonden aan PSV

AgriFriends blijft zeker tot medio 2024 verbonden aan PSV. Het initiatief van bedrijven uit de Agrifoodsector heeft de samenwerking met de club verlengd.
Lees meer >

Overlijden AgriFriends partner Ton van Genugten

Afgelopen vrijdag hebben wij met groot ongeloof het nieuws vernomen dat AgriFriends partner Ton van Genugten op 38-jarige leeftijd met een noodlottig ongeval tijdens werkzaamheden is overleden.
Lees meer >

Nederlands varkensvlees: van boer tot bord duurzaam en veelzijdig

Varkensvlees is een veelzijdige smaakmaker en rijk aan vitamines. Mager, onbewerkt varkensvlees staat in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en past in een verantwoord voedingspatroon. Daarnaast is het ook nog eens bijzonder smakelijk en veelzijdig. Om lekker, gezond en veilig voedsel op het bord van de consument te krijgen, werken boeren iedere dag met passie voor hun vak, zorg voor hun dieren en aandacht voor de omgeving. Zo is het varkensfiletlapje op jouw bord een duurzaam, lekker en gezond stukje vlees.
Lees meer >