Boeren en Burgers eensgezind aan tafel

Op woensdag 17 mei organiseerde Stichting AgriFriends een Boer-Buurt-BBQ voor bewoners van de Ceres in Veldhoven. De barbecue met producten van eigen bodem ging van start met een symbolische blokkade. AgriFriends kijkt terug op een succesvolle barbecue waarbij de gesprekken tussen boer en burger met veel enthousiasme in alle openheid werden gevoerd.

Publicatiedatum: 18-05-2023

Barbecue

Eén van de partners van Stichting AgriFriends, Huub Fransen, vertelde meer over de stichting en opende officieel de barbecue.  Verschillende bijzondere varkens- en kalvervleesgerechten, allemaal afkomstig uit eigen land, werden bereid op een speciale barbecue ‘een smoker’. Tijdens het eten vertelde de boeren, een varkenshouder, kalverhouder en een melkveehouder, meer over hun producten. Winnares Daisy: “Het was echt heel leuk om meer te horen over de boeren en hun producten. Je kijkt toch anders naar de sector.”

Quiz

De avond werd afgesloten met een leuke quiz waarbij quizmaster Sander Steffen verschillende vragen stelde over de agrarische sector. De buurtbewoners wisten verrassend veel! En de uiteindelijke winnaar ging naar huis met een kadobon van Fabor, een lokale melkveehouderij die ook ijs produceert. Er is een videoverslag gemaakt van de barbecue.