100 foodboxen voor de Voedselbank

Afgelopen week overhandigden we samen met PSV 100 foodboxen, gevuld met voedsel van boeren en tuinders uit de regio, aan Voedselbank Eindhoven. Met onze ambitie Eerlijk eten voor iedereen maken we ons sterk voor mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. De foodbox is één van de acties die we inzetten om boeren en burgers dichter bij elkaar te brengen. 

Publicatiedatum: 22-03-2021

Eerlijk eten 
Boeren produceren lekker en gezond eten. Dat doen zij met passie voor hun vak, liefde voor de dieren, aandacht voor de omgeving en zorg voor de producten die zij maken. Eerlijk eten voor iedereen in de samenleving is de gedachte achter deze donatie. “We zijn erg blij met dit soort initiatieven”, aldus Maria Smolders, coördinator bij Voedselbank Eindhoven. “We verdelen deze donatie eerlijk onder alle cliënten van de voedselbank.” 

Verbinden 
De foodbox is niet alleen gevuld met lekkere en gezonde producten, de doos bevat daarnaast informatie over de land- en tuinbouw. Zo worden boeren en tuinders op een creatieve manier met elkaar in contact gebracht en wordt het gesprek over voedselproductie gefaciliteerd.