Trots op de boer

De naam AgriFriends verraadt het al een beetje. Wij zijn trots op boeren en tuinders en op de wijze waarop zij samen met hun toeleveranciers en afnemers lekker en gezond eten produceren. Al beseffen wij dat veel burgers hier maar weinig vanaf weten. Reden om met elkaar zo transparant mogelijk te zijn over de wijze waarop jouw voedsel wordt geproduceerd. Gevoeligheden niet uit de weg te gaan, maar deze met de juiste feiten te onderbouwen. Alleen dan kunnen mensen zelf een eerlijk oordeel vormen over de herkomst van hun voedsel.

Melkveehouderij

Nederland zuivelland. Waarom ze ons kaaskoppen noemen. Lees meer over de melkveehouderij.

Lees meer

Legpluimveehouderij

De kip of het ei, wie was er eerst? Lees hier van alles over legkippen en eieren.

Lees meer

Tuinbouw

Waar komen toch al die groenten vandaan? En hoe de Nederlandse tuinbouw verduurzaamt.

Lees meer

Varkenshouderij

Hoe Nederland wereldkampioen werd in de knorrenfokkerij.
 

Lees meer

Fruitteelt

Appels en peren. Wie kent ze niet. Maar waar wordt al dat lekkere fruit gemaakt?
 

Lees meer

Akkerbouw

Alles over aardappelen, uien, suikerbieten en granen. De akkerbouw als basis van onze voeding.

Lees meer

Kalverhouderij

Lekker mals kalfsvlees. Hoe deze echte kringloopsector internationaal furore maakt.
 

Lees meer

Vleeskuikenhouderij

Van eendagskuiken tot kipfilet. Waarom de consumptie van kip blijft groeien.
 

Lees meer