Terugblik op AgriFriends Boer-Burger-Brunch

PSV-supporters en boeren brunchen op de middenstip Met een brunch op de middenstip van het PSV-stadion biedt agrifood-platform AgriFriends 50 PSV-supporters de gelegenheid om in gesprek te gaan met 50 boeren en tuinders uit Zuid Nederland. Boeren en tuinders die zich dagelijks inzetten voor onze voedselproductie. Bijna 400 PSV-supporters meldden zich aan voor het event, waarvan er 50 werden ingeloot. Samen met 50 boeren en de winnaar van één van de ‘gouden eieren’ uit de paasfoodbox-actie eerder dit jaar, zijn zij te gast in het PSV-stadion. Met de brunch op deze unieke locatie hoopt AgriFriends het gesprek tussen boeren en burgers over voedselproductie te faciliteren en het wederzijdse begrip te vergroten.

Publicatiedatum: 13-05-2022

Dichten van de kloof

De agrifood sector in Zuid Nederland is volop in beweging. Het is een omvangrijke sector die naast het produceren van lekker en gezond voedsel voor een belangrijk deel ook de inrichting van ons buitengebied bepaalt. Tegelijkertijd is er bij veel burgers maar weinig bekend over deze sector. Door met elkaar in gesprek te gaan, ontstaat er meer wederzijds begrip voor elkaars standpunten en situatie. De actie is onderdeel van verschillende activiteiten die AgriFriends samen met PSV organiseert om de kloof tussen boeren en burgers te verkleinen. Van de brunch is een leuk filmpje gemaakt dat ook via onze sociale media wordt gedeeld.

Bekijk hier de aftermovie van het evenement

Website Agrifriends.nl

Naast de ‘Boer en Burger Brunch’ heeft AgriFriends eerder dit jaar een speciale foodbox actie gelanceerd, waarbij een box met producten uit de agrarische sector gedoneerd kon worden aan iemand die een steuntje in de rug kon gebruiken. Ook is de website www.agrifriends.nl ontwikkeld als digitaal platform met informatie over de verschillende land- en tuinbouwsectoren.

Dialoog over voedselproductie

AgriFriends heeft als doel om op een creatieve manier boeren en burgers met elkaar te verbinden en de dialoog over onze voedselproductie te faciliteren. Hiervoor maken wij gebruik van de mediakanalen en contacten die PSV beschikbaar heeft. Voetballiefhebbers uit de regio gaan dus regelmatig van ons horen. Bovendien zijn wij er trots op dat vanaf de PSV-tribunes regelmatig ‘Boeruh’ wordt gescandeerd.